Marmor eller granitkeramik?

Är det inte snyggt med marmorplattor i hallen eller i köket? Jo det är klart att det är snyggt! Marmor har varit popiulärt i många århundraden och är fortfarande populärt. Även om det är dyrare än övriga plattor så säljs det fortfarande otroligt mycket marmor till svenska konsumenter.

Marmor är en natursten som inte går ur mode utan är stilrent och väldigt snyggt. Den här stenen är helt enkelt tidslös med ett vackert och naturligt mönster som är unikt för varje platta.

Även om Carrara marmor är otroligt snyggt så finns där saker man ska tänka på innan man täcker ett helt golv med dessa vackra och ljusa plattor. Riktig marmor är faktisk ganska porös och inte lika kompakt som vanlig klinker. Risken att marmorn suger åt sig vätska eller får missfärgningar av bland annat stänk är stor. Dessutom måste riktig marmor behandlas med jämna mellanrum så att den behåller sin lyster och sitt vackra utseende.

Vill du ha en platta som ser ut som marmor men är tåligare och mindre känslig för vätskor och slitage? Titta då på Carrara marmor i granitkeramik. Granitkeramiken är både tålig och absorberar inte vätska som äkta marmor. Du kan lägga dessa plattor vid ytterdörren samt i köket utan att behöva oroa dig för missfärgningar eller slitageskador. Utseendet kommer du inte kunna se skilnad på, lika snyggt men mycket tåligare.

24 apr 2017