Blogg

Hexagon klinker

13 jun 2017

Om du är intresserad av en unik mosaik som är otroligt snygg att ha på väggar så är detta marmormosaik något för dig. Hexagon mosaik är väldigt avkopplande att titta på och har en form som finns i naturen. Precis som formen på vaxkakor som bina skapar är också hexagonformade. 

Bilden på vaxkakan är tagen från wikipedia: 

 

Ovan ser du formen på bivax, ett snyggt mönster som man valt att ta efter när man har skapat hexagonmosaik. Här nedan ser du en bild på hexagonmosaik i marmor.

Hexagonklinker är något väldigt unikt. Om du vill ha ett badrum ellet en köksmiljö som verkligen sticker ut så är Hexagonplattor något för dig. 

Marmor eller granitkeramik?

24 apr 2017

Är det inte snyggt med marmorplattor i hallen eller i köket? Jo det är klart att det är snyggt! Marmor har varit popiulärt i många århundraden och är fortfarande populärt. Även om det är dyrare än övriga plattor så säljs det fortfarande otroligt mycket marmor till svenska konsumenter.

Marmor är en natursten som inte går ur mode utan är stilrent och väldigt snyggt. Den här stenen är helt enkelt tidslös med ett vackert och naturligt mönster som är unikt för varje platta.

Även om Carrara marmor är otroligt snyggt så finns där saker man ska tänka på innan man täcker ett helt golv med dessa vackra och ljusa plattor. Riktig marmor är faktisk ganska porös och inte lika kompakt som vanlig klinker. Risken att marmorn suger åt sig vätska eller får missfärgningar av bland annat stänk är stor. Dessutom måste riktig marmor behandlas med jämna mellanrum så att den behåller sin lyster och sitt vackra utseende.

Vill du ha en platta som ser ut som marmor men är tåligare och mindre känslig för vätskor och slitage? Titta då på Carrara marmor i granitkeramik. Granitkeramiken är både tålig och absorberar inte vätska som äkta marmor. Du kan lägga dessa plattor vid ytterdörren samt i köket utan att behöva oroa dig för missfärgningar eller slitageskador. Utseendet kommer du inte kunna se skilnad på, lika snyggt men mycket tåligare.

Klinker utomhus

7 apr 2017

En återkommande fråga som jag har fått väldigt många gånger är ifall man kan lägga klinker utomhus!? För att svara på den frågan behöver jag ta upp ett par viktiga saker för att resultat ska bli bra samt att det håller mer än några månader.

När du beställer klinker som skall läggas i en utomhusmiljö är det viktigt att den tål frost! Och som svar på en följdfråga så ska klinker helst inte läggas utomhus då den absorberar mer vatten än klinker (inte lika hårt packat lergods som klinker) och det kan uppstå vattensprängning när vattnet i plattorna fryser till is.

Välj klinkerplattor tål frost, som är testade i utomhusmiljöer och som du kan vara säker på håller mer längre än fram till vintern. Att behöva knacka bort klinkerplattor för att ersätta dem med nya är ett inte roligt och kan det undvikas så finns det en väldigt enkel regel du kan följa; välj rätt klinker från första början.

Klinker vid ytterdörren

20 mar 2017

Att lägga klinker vid ytterdörren är inte bara snyggt men även väldigt praktiskt. Det är väldigt populärt att lägga klinker i hallen eller i anslutning till ytterdörren eftersom det tål vatten samt har hög slittålighet. 

Med tanke på att man ofta går in med våta och smutsiga skor, grus som ligger på golvet gör att repor och slitaget ökar. Klinkerplattorna är väldigt hårda och klarar av att stå emot slitage av den här typen. 

Just av den här anledningen är det praktiskt att lägga klinker i anslutning till ytterdörren. Men bortsett från att det är praktiskt så ser det väldigt snyggt ut också! Att lägga mörkt klinker i början för att sedan gå över till trägolv av ljusare slag är väldigt snyggt. Men det är ju som sagt en smaksak och många väljer att lägga trägolv ända fram till ytterdörren.